Klima uređaj pokazuje grešku DF? *NE BRINITE!*

Tijekom hladnih zimskih dana moguće je da vanjska jedinica klima uređaja postane previše hladna i ponekad se zavojnica prekrije ledom. Sustav to prepoznaje i klima uređaj ulazi u način rada odleđivanja jer vanjska jedinica ne može raditi ako ima leda na zavojnici i mora odlediti led prije nego što nastavi isporučivati ​​klimatizirani zrak.

DF je skraćenica za defrost, što na engleskom znači odmrzavanje.

Kako bi se postiglo odmrzavanje vanjskog isparivača, u uređaju će se dogoditi niz stvari. Unutarnja jedinica će prestati ispuhivati ​​zrak i ovisno o marki, na daljinskom upravljaču i/ili na LCD zaslonu unutarnje jedinice klima uređaja pojavit će se indikacija ciklusa odmrzavanja – DF (defrost). Često će se čuti zveckanje iz vanjske jedinice, vanjski ventilatori će se okretati i zaustaviti, a led na vanjskoj zavojnici klima uređaja će se otopiti i otpasti. To znači da se oko vanjske jedinice može stvoriti velika lokva vode. U slučaju da se oko vanjske jedinice pojavi dim, ne brinite – to je para nastala procesom odmrzavanja. Sve gore napisano normalno je za klima uređaj koji prolazi kroz način odmrzavanja.

Obratite se stručnjacima s preko 10 godina iskustva za odabir te stručnu, pouzdanu montažu i održavanje Vašeg klima uređaja. Pošaljite upit ili nas kontaktirajte!

Cjelokupni ciklus odmrzavanja može trajati od 5 do čak 45 minuta, ovisno o brandu klima uređaja i vanjskoj temperaturi. Tijekom načina odmrzavanja, klima uređaj će prestati ispuhivati topli zrak, jer je toplinska energija preusmjerena i iskorištena za podizanje temperature vanjske jedinice. U određenim slučajevima nije neuobičajeno da puše hladan umjesto toplog zraka. U tim trenucima važno je ne paničariti. Ostavite sustav uključen i nemojte podešavati temperaturu, brzinu ventilatora ili način rada.

Kada sustav prepozna da je način odmrzavanja završen, klima uređaj će se automatski vratiti u način rada grijanja. Odmrzavanje se često može dogoditi rano ujutro u danima kada je vanjska temperatura vrlo niska.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)