klima uređaja

Važnost održavanja klima uređaja i najčešći kvarovi

Ako ste poput većine ljudi, ne razmišljate o svom klima uređaju dok vam ne treba da radi, a on se ne uključi. Zbog toga je važno održavanje klima uređaja. Svjesni smo da nije mnogo ljudi koji se toliko bave klimatizacijom, kao što smo i mi, pa smo ovdje s manjom listom da Vam pomognemo u slučaju da vaš sustav odabere najhladniji ili najtopliji dan u sezoni za prestanak rada.

Česti uzroci kvara i održavanje klima uređaja

Neispravan prekidač ili osigurač. U slučaju kvara klima uređaja, prvo što biste trebali provjeriti jesu vaš prekidač i osigurač. Ako trebate zamijeniti osigurač ili resetirati prekidač, dajte vašem sustavu 15 minuta da se prije nego ga upalite. Ako to ne riješi problem, možda ste uključili granični prekidač visokog pritiska. U ovom slučaju predlažemo da pozovete ovlaštenog servisera klima uređaja.

Propuštanje rashladnog sredstva. Ako vaše rashladno sredstvo nije na odgovarajućoj razini, vaš klima uređaj možda neće raditi ispravno. Budući da su neka rashladna sredstva štetna za okoliš, svako curenje treba popraviti i napuniti ovlašteni serviser klima uređaja.

Smrznuta zavojnica.Redovito čišćenje ili zamjena vašeg zračnog filtra i održavanje vašeg kanala čistim dva su dobra pravila koja trebate slijediti kako biste produžili vijek vašeg klima uređaja. Prljavi filtri zraka ili blokirani kanali mogu prouzrokovati probleme protoka zraka u vašem sustavu i uzrokovati smrzavanje zavojnice. Možete to provjeriti vidljivim pregledom uređaja za smrzavanje na zavojnici ili oko nje.

Oštećene lopatice ventilatora, kompresor, električni priključci i kontakti. Ako je vaš klima uređaj stariji od pet godina i često uključuje i isključuje vaš klima uređaj, postoji opasnost zbog preranog kvara. Održavanje klima uređaja često zahvati istrošene i oštećene dijelove prije nego što vam zatrebaju hitni popravci.


Zanemariti godišnje održavanje. Godišnje održavanje klima uređaja je ključno za rad vašeg uređaja. Ovlašteni servis može otkriti potencijalne probleme prije nego što se pojave. Morate očistiti zavojnice klima uređaja i pregledati vaš sustav najmanje jednom godišnje. Zanemarivanje održavanja vašeg sustava može također poništiti jamstvo proizvođača ako naiđete na pokriveni problem.

Da li vam je pomogao članak, pogledajte i naše ostale objave https://montazaklima.com/2020/01/28/kako-ocistiti-filtere-klima-uredaja/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *