Prodaja i montaža klima uređaja

Na koju temperaturu trebam postaviti klima uređaj zimi?

Kad se zima zakotrlja, čuvanje ugodne temperature Vašeg doma može biti teško. Kupnja inverter klima uređaja odličan je prvi korak, ali kako pronaći temperaturu, savršen broj na termostatu koji povećava vašu udobnost bez da trošak vašeg računa za struju raste?

Ovaj članak istražuje pitanje „Na koju temperaturu bih trebao postaviti klima uređaj zimi?“ Sa savjetima o najboljoj temperaturi za grijanje i korisnim savjetima kako najbolje koristiti svoj klima uređaj zimi.

Zašto je važno pronaći odgovarajuću temperaturu zimi?

1 Zdravlje

Studije pokazuju da okoliš u kojem živimo može imati ozbiljan utjecaj na naše svakodnevno zdravlje i dobrobit. Evo razloga zbog kojih ne vrijedi patiti zbog lošeg odabira temperature zimi:

Ranjivost na viruse – Ako vam je temperatura termostata preniska, može vas iritirati sluznica, čineći vas osjetljivijima na prehlade i druge viruse.

Kvaliteta spavanja – Soba koja je pretopla ili previše prohladna može otežati spavanje, narušavajući naš ciklus spavanja i dovesti do iscrpljenosti sljedeći dan.

Astma – Vlažnost može pogoršati kvalitetu zraka, lučeći gljivice, plijesni i grinje. Ako Vi ili voljena osoba pati od astme, to može dovesti do ozbiljnih poteškoća s disanjem.

Srčani i moždani udari – Kod starijih ljudi pregrijavanje noću povezano je sa životnim opasnostima poput srčanih i moždanih udara.

2 Udobnost

Mišićna bol i umor: Budući da se tijelo ne može opustiti ako je stalno napeto, hladne temperature mogu proizvesti mišićnu bol i iscrpljenost.

Prejedanje: Apetit se može povećati i s hladnim vremenom, tako da možemo biti skloniji prejedanju kada pokušavamo ostati topli.

Fokus: Naša sposobnost koncentriranja može pogoditi kad su naša tijela okupirana hladnoćom. Za ljude koji rade od kuće i studente, održavanje uravnotežene temperature u domu može olakšati fokusiranje na zadatke.

3 Trošak

Konačno, pregrijavanje vašeg doma može biti skupo. Zbog toga je vrlo važno pronaći idealnu zimsku temperaturu. Razgovor među članovima vaše obitelji o odlučivanju o najboljoj temperaturi za postavljanje termostata klima uređaja može spriječiti vašu obitelj da troši novac na grijanje koje vam ne treba.

Na koju temperaturu trebam postaviti klima uređaj zimi?

Većina stručnjaka preporučuje 18-20 ° C kao idealnu temperaturu za postavljanje termostata vašeg klima uređaja zimi i tijekom cijele godine. Ova temperatura je najefikasnija u pogledu energije. Međutim, ‘idealna temperatura’ je različita za sve. Za bebe, starije osobe i one koji su bolesni preporučuje se malo toplije okruženje. Imajte otvorenu razgovor s ukućanima koji žive u istom domaćinstvu s ciljem pronalaska sretnog broja.

Kako koristiti klima uređaj zimi

Evo nekoliko jednostavnih koraka koji će vam pomoći da poboljšate efikasnost klima uređaja.

Zatvorite sva vrata, prozore, zavjese i sjenila kako biste zadržali toplinu. To će spriječiti gubitak topline i poboljšati učinkovitost vašeg grijanja.

Isključite svoj klima uređaj kad niste kod kuće – brzo će zagrijati vaš dom nakon što se ponovo uključi. Pokušajte isključiti svoj klima uređaj preko noći – ako se smjestite u topao krevet, malo je vjerojatno da će vam trebati dodatno grijanje. Obucite se toplije.

Ako imate klimatizacijski suseav, upotrijebite opciju zoniranja – To će omogućiti protok zraka samo u određene dijelove kuće. Postavite temperaturu različito u svakoj sobi. Prostori koji se rijetko koriste, poput toaleta i ostave, zimi mogu imati temperaturu od 16 ° C.

Održavajte svoj klima uređaj u dobrom stanju – Redovito održavajte svoj klima uređaj kako bi bio efikasan. Osigurajte da zrak dobro cirkulira unutar i izvan vašeg klima uređaja – Očistite filter.

Uklonite zapreke koje mogu blokirati unutarnju jedinicu. S vanjske jedinice uklonite svu nakupljenu prašinu koja može blokirati izmjenjivač topline.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *